Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi je postupak estetske korekcije boje zubi. Zubi imaju najsvijetliju boju nakon što niknu, a s vremenom oni postaju tamniji. Zubi mogu biti tamni već prilikom nicanja zbog utjecaja tetraciklinskih antibiotika. Tijekom života u zube se talože pigmenti najviše porijeklom iz hrane, pića i duhanskog dima. Isto tako vanjski sloj zuba koji je proziran, a naziva se caklina, tijekom života postaje sve tanji pa sve više do izražaja dolazi unutarnji sloj zuba koji je tamnije boje, a naziva se dentin.

Izbjeljivanje zuba je postupak kojim želimo vratiti nekadašnju svjetliju boju zuba. Sam postupak izbjeljivanja se bazira na aktivnom kisiku koji prodire u zubnu caklinu, gdje se veže za pigmete te ih tzv. procesom oksidacije razlaže i mijenja boju zuba u svijetliju nijansu.

U tu svrhu se koriste preparati na bazi peroksida, najčešće karbamid peroksid u koncentracijama 35%-40%. Sam postupak ne oštečuje zubnu caklinu i u potpunosti je siguran kada se provodi u stomatološkoj ordinaciji, uz profesionani nadzor doktora dentalne medicine.

Izbjeljivanje se ne preporučuje trudnicama, tijekom dojenja, kod alergija na paste za izbjeljivanje zuba.

Osim u stomatološkoj ordinaciji izbjeljivanje se može raditi i kod kuće. Vaš stomatolog vam može izraditi udlagu u koju se stavlja sredstvo za izbjeljivanje zubi, ali u koncentraciji od 6%-10%.

Rezultati izbjeljivanja se mogu primjetiti već nakon nekoliko dana. Učinak takvog izbjeljivanja traje između 6 mjeseci i godine dana. Isto tako na tržištu možete pronaći trakice za izbjeljivanje zubi koje imaju sve veću popularnost.Identa - dentalna klinika za oralnu kirurgiju, moderna je dentalna klinika, koja nudi visoku profesionalnost tima doktora, proizašlu iz bogate obiteljske tradicije, s više od 10 godina iskustva. Tu smo da vam ponudimo dentalne usluge najviše razine kvalitete.

Kanižela 2, 52446 Nova Vas, Istra, Hrvatska

info@identa.hr

00385 (0) 52 726 963 (HR)

pon. sri. pet. sub. 8:00 - 16:00

uto. čet. 13:00-20:00

Rezervacije termina i savjetovanje: 052 726 963

GPS: 45.263609, 13.658112

SOS pozivni centar za hitnoće 0-24h: 098 629 148

Vaše mišljenje nam je važno! Ocijenite nas i podijelite svoje iskustvo putem Googlea! HVALA

NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI