Implantologija

Implantologija

Dentalna implantologija predstavlja suvremenu granu stomatologije koja omogućava zamjenu jednog izgubljenog zuba ili više njih implantatima, koji služe kao nadomjestak korijena prirodnog zuba koji nedostaje.

Nedostatak zuba može negativno utjecati na cijeli žvačni sustav, a u konačnici i na fizionomiju lica. Zubni implantati predstavljaju najbolje rješenje, jer se oni savršeno integriraju u kost čeljusti i postaju dobra uporišna točka za zamjenski zub, zahvaljujući biokompatibilnosti materijala od kojeg su izrađeni.

Implantati

Implantati, su izrađeni od plemenitih metalnih materijala (titana), a sastoje se od sljedećih triju glavnih elemenata:

  • Zubni implantat – koji ima funkciju korijena izgubljenog zuba
  • Nadogradnje – koja služi kao veza između samog implantata i krunice koja nadomješta zub
  • Krunice – koja služi kao nadomjestak izgubljenog zuba

Mogućnosti nadoknade izgubljenog zuba

Postoje tri glavne vrste nadomjestka kojima se može zamijeniti nedostajući zub:

Mobilna zubna proteza – proteza se oslanja na mekana tkiva usne šupljine bez fiksnog pričvršćivanja, pa se tako može jednostavno ukloniti.

Keramički most – na susjednim brušenim zubima, čvrsto je spojen uz pomoć veznog cementa za zube, koji čine uporište mosta.

Zubni implantat – koji služi za podupiranje fiksnog keramičkog mosta. U tom se slučaju most uz pomoć vijaka spaja s implantatom.

Kada se upotrebljavaju implantati

Implantati se upotrebljavaju za nadomještanje zuba koji nedostaje.

Kada nedostaje više zubi, stavlja se most na implantate.

Kada nedostaju svi zubi na čeljusti, obično se stavlja fiksna proteza ili mobilna proteza.

Metode implantologije „All on 4“ / „All on 6“

Metoda „All on 4“

Implantološka metoda „All on four“ predstavlja suvremenu zubnu tehniku koja omogućava oralnu rehabilitaciju cijelih zubnih lukova koji su se oštetili i/ili prilično uništili ili čak ostali bez zubi u potpunosti. Tehniku „All on four“ karakterizira postupak kod kojeg se u samo jednom zahvatu postave 4 implantata u posebne strateške pozicije.

Za razliku od tradicionalne implantologije metoda „All on four“ pacijentu omogućava vraćanje osmijeha i žvačne funkcije u samo 24 sata. Fiksne se proteze dakle odmah vijčano spajaju na implantate, a da pritom nije potrebno čekati 3 do 6 mjeseci za potpuno sraštavanje s kosti, koje je obično potrebno za druge implantološke tehnike.

Ovo omogućava pacijentima da u potpunosti vrate izgubljene zube, ponovno nastave sa svojim prehrambenim navikama i istovremeno zablistaju s novim, prekrasnim osmijehom. Usto su i odlično rješenje za pacijente starije životne dobi.

Metoda „All on 6“

Ovom suvremenom i inovativnom implantološkom tehnikom, moguća je rekonstrukcija cijelog luka s fiksnim zubima. Ovom je tehnikom moguće staviti protezu od 12-14 zubi, poznatu i pod nazivom „Toronto Bridge“, koju drže 6 implantata. Može se primijeniti i na gornjem i na donjem zubnom luku.

Izbor između ovih dviju implantoloških metoda „All on 4“ i „All on 6“ ovisi o aktualnom stanju pacijenta, a procjenu donosi liječnik nakon pregleda. Metoda „All on 6“ jamči bolju stabilnost proteze, s obzirom na to da proteza ima veći broj implantata koji je drže.

Implantološki zahvat

Iako mnogi tako misle, implantološki zahvat uopće nije bolan, jer se pacijentu, u trenutku postavljanja zubnog implantata, daje lokalna anestezija kako bi se otklonila svaka mogućnost nelagode. U okviru zahvata upotrebljavaju se djelotvorni anestetici koji se razvijeni upravo za oralnu kirurgiju, pa pacijent neće osjetiti apsolutno nikakvu bol.

U slučaju da pacijent na samom početku zahvata osjeti nelagodu ili tjeskobu, možemo mu ponuditi uslugu svjesne sedacije, koja će mu pomoći u potpunom prevladavanju straha od stomatoloških zahvata.

Svjesna sedacija je inhalacijski postupak dušičnim oksidulom, koja u kombinaciji s kisikom te primjenom lokalne anestezije, omogućuje da se pacijent suoči s dentalnim tretmanom bez bilo kakvog osjećaja boli i straha te se na taj način umanjuje i samo vrijeme trajanja zahvata za pacijenta.

Implantati i materijali koji se upotrebljavaju za radove u klinici

U našoj se klinici upotrebljavaju materijali certificiranog podrijetla jer inzistiramo na kvaliteti materijala koje ćemo koristiti u radu. Upotrebljavamo sustave zubnih implantata Ankylos – Njemačka.

Jamstvo za izvršene radove

Klinika Identa nudi vam najopsežnije jamstvo koje na tržištu postoji zahvaljujući visokoj razini profesionalnosti našeg tima i sigurnosti materijala koje upotrebljavamo.

Korišteni implantati Ankylos imaju doživotno jamstvo. Svakom se pacijentu izdaje knjižica pod nazivom „putovnica implantata“, unutar koje se naznačuju podaci pacijenta, broj ugrađenih implantata, njihov položaj, identifikacijska oznaka i titula doktora koji je izvršio uslugu.

Jamstva za radove:

Implantat (proizvod) – doživotno jamstvo*
5-godišnje jamstvo* na dentalne keramičke krunice

* Jamstvo vrijedi samo uz redovite kontrole i uz pravilnu oralnu higijenu.

DENTALNA
IMPLANTOLOGIJA

Koristimo visokokvalitetne sustave zubnih implantata Ankylos, s doživotnom garancijom.

Otkrijte sve inovativne usluge implantologije, koje vam nudimo.
Zatražite svoju personaliziranu ponudu bez ikakvih obveza: jednostavno, brzo i povoljno!

Identa - dentalna klinika za oralnu kirurgiju, moderna je dentalna klinika, koja nudi visoku profesionalnost tima doktora, proizašlu iz bogate obiteljske tradicije, s više od 10 godina iskustva. Tu smo da vam ponudimo dentalne usluge najviše razine kvalitete.

Kanižela 2, 52446 Nova Vas, Istra, Hrvatska

info@identa.hr

00385 (0) 52 726 963 (HR)

pon. sri. pet. sub. 8:00 - 16:00

uto. čet. 13:00-20:00

Rezervacije termina i savjetovanje: 052 726 963

GPS: 45.263609, 13.658112

SOS pozivni centar za hitnoće 0-24h: 098 629 148

Vaše mišljenje nam je važno! Ocijenite nas i podijelite svoje iskustvo putem Googlea! HVALA

NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI