Prozirni aparatić ili aligner i sve što trebate znati o njemu!

Prozirni aparatić ili aligner i sve što trebate znati o njemu!

Današnja tehnologija nam je omogućila izradu vrlo traženih prozirnih ortodonskih aparatića (Clear alignera).  Za razliku od fiksnog, ovi mobilni aparatići za zube se skidaju prilikom jela. Nose se više od 23 sata dnevno. Mogu ispraviti sve anomalije kao i fiksni aparatići, uz iznimku najtežih ortodonskih anomalija.

Nakon izrade plana terapije i uzimanja otiska, pacijentu se 3D animacijom prikaže krajnji rezultat ortodontske terapije, što je svakako prednost jer pacijent tako može vidjeti realni krajnji rezultat terapije.

Nakon započete terapije pacijent dobiva setove prozirnih aparatića koje sam mijenja u intervalima od 10-15 dana što je itekako prednost jer ne mora dolaziti na mjesečne kontrole. U terapiji alignerima najbitnije je da ih pacijent redovno nosi i redovito mijenja. Prednosti alignera su:

Potpuno slaba primjetnost nošenja aparatića, bolje i lakše održavanje higijene, kraće vrijeme trajanja terapije, bolji uvid u stanje zubi tj. lako je primjetiti promjene na zubima u vidu karijesa, lakši popravak zuba te eventualno liječenje, udobnost prilikom nošenja, manji broj kontrolnih posjeta nego što je to kod terapije klasičnim fiksnim aparatićem.

Po završetku terapije zubi trebaju biti lijepo posloženi, a zagriz funkcionalan. Međutim, kako se zubi ne bi vratili u prvotno stanje, potrebno je po završetku terapije postaviti retainer s unutrašnje strane čeljusti. Retainer je ortodontska udlaga koja će održati zube u njihovom novom položaju kako se ne bi vratili u položaj prije početka same terapije. Retaineri se nose praktički doživotno. Najčešće se radi fiksni retainer – žica zalijepljena na stražnju stranu zuba koja je nevidljiva i zube drži na njihovom mjestu i mobilni retainer koji se nosi svaku ili svaku drugu noć. U dentalnoj klinici Identa koristimo kvalitetne prozirne aparatiće (alignere) od Straumanna. Više informacija o Straumann prozirnim aparatićima možete pronaći na sljedećem linku. https://www.straumann.com/clearcorrect/en/home.html

Nazovite i rezervirajte VAŠ besplatan termin za pregled i saznajte kako će izgledati VAŠ osmijeh prije i nakon terapije:

Dr.Hrvoje Galić
?052/ 726 963Identa - dentalna klinika za oralnu kirurgiju, moderna je dentalna klinika, koja nudi visoku profesionalnost tima doktora, proizašlu iz bogate obiteljske tradicije, s više od 10 godina iskustva. Tu smo da vam ponudimo dentalne usluge najviše razine kvalitete.

Kanižela 2, 52446 Nova Vas, Istra, Hrvatska

info@identa.hr

00385 (0) 52 726 963 (HR)

pon. sri. pet. sub. 8:00 - 16:00

uto. čet. 13:00-20:00

Rezervacije termina i savjetovanje: 052 726 963

GPS: 45.263609, 13.658112

SOS pozivni centar za hitnoće 0-24h: 098 629 148

Vaše mišljenje nam je važno! Ocijenite nas i podijelite svoje iskustvo putem Googlea! HVALA

NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI