Što je to PRP tretman (PLATELET-RICH PLASMA)?

Što je to PRP tretman (PLATELET-RICH PLASMA)?

PRP tretman ili poznatiji kao tretman krvnom plazmom je potpuno prirodan tretman pomlađivanja koji se bazira na vašoj vlastitoj krvnoj plazmi, a ima snažno djelovanje na regeneraciju i pomlađivanje kože. Tretman pomlađivanja krvnom plazmom odnosno matičnim stanicama nema nuspojava ili alergijskih reakcija jer se pomoću njega u tkivo ne unose sintetičke tvari, već se koristi vaša vlastita krv. Na taj se način potiče stvaranje novih krvnih žila i vezivnog tkiva bogatog kolagenom. Terapija daje izvrsne rezultate kod osvježavanja i postizanja mladolikog izgleda vaše kože.

Ovim se tretmanom može poboljšati tonus vaše kože, smanjiti vidljivost bora, minimalizirati pojavu hiperpigmentacija, smanjiti vidljivost ožiljaka od akni, koža postaje mlađa , zategnutija i sjajnija!

Kako izgleda sam postupak?

Započinje se vađenjem male količine vaše krvi koja se odmah neposredno nakon vađenja centrifuga kako bi se odvojila plazma bogata trombocitima i faktorima rasta od ostalih sastojaka krvi. Neposredno nakon odvajanja, plazma bogata trombocitima i faktorima rasta aplicira se malim ubodima ispod kože. Postupak nije bolan jer se prije tretmana na lice nanosi anestetska krema.

Postupak se ponavlja 3 puta u razmacima od mjesec dana.

Pored PRP tretmana često se spominje i PRF tretman (PLATELET-RICH FIBRIN) što je kratica za trombocitima obogaćen fibrin iz krvi, a koji se koristi pretežno u implantologiji, oralnoj kirurgiji, parodontologiji i estetskoj medicini, a najviše za prirodno obnavljanje oštećenih tkiva. Trombocitima obogaćen fibrin stimulira i ubrzava proces ozdravljenja i regeneraciju tkiva.

Tim postupkom smanjuju se otekline nakon bilo kakvog stomatološkog i kiruškog zahvata, te se oštećeno tkivo regenerira puno brže.

Ovaj sustav predstavlja revoluciju na području dentalne medicine jer nudi rješenja koja su minimalno invazivna za pacijenta, a sigurna i predvidiva te garantiraju uspjeh same terapije. Postoje brojni radovi koji potvrđuju učinkovitost PRF-a kako u oralnoj kirurgiji tako i u estetskoj kirurgiji i samoj esetici lica.

U oralnoj kirurgiji se koristi najviše jer:

  • povećava uspješnost implantološke terapije te kirurških zahvata
  • za brže zacijeljivanje rana
  • nadoknađuje tkivo koje fali
  • smanjuje bol nakon zahvata i rizik od infekcije
  • smanjuje edem (oteklinu)
  • čini oporavak nakon zahvata ugodnijim i bezbolnijim

 

Prednosti PRP i PRF tretmana su:

  • 100% biokompatibilnost
  • sigurni su
  • jednostavni
  • brzi i bezbolni

 

Za više informacija i besplatne konzultacije nazovite:

Dr.Hrvoje Galić
➡️052/726 963
?info@identa.hrIdenta - dentalna klinika za oralnu kirurgiju, moderna je dentalna klinika, koja nudi visoku profesionalnost tima doktora, proizašlu iz bogate obiteljske tradicije, s više od 10 godina iskustva. Tu smo da vam ponudimo dentalne usluge najviše razine kvalitete.

Kanižela 2, 52446 Nova Vas, Istra, Hrvatska

info@identa.hr

00385 (0) 52 726 963 (HR)

pon. sri. pet. sub. 8:00 - 16:00

uto. čet. 13:00-20:00

Rezervacije termina i savjetovanje: 052 726 963

GPS: 45.263609, 13.658112

SOS pozivni centar za hitnoće 0-24h: 098 629 148

Vaše mišljenje nam je važno! Ocijenite nas i podijelite svoje iskustvo putem Googlea! HVALA

NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI