Bojite li se odlaska zubaru? To više ne mora biti tako.

Bojite li se odlaska zubaru? To više ne mora biti tako.

Jeste li znali da se prema procjenama, čak 36% populacije ljudi na svijetu boji odlaska zubaru? Njih 12% ima ekstreman strah koji ih u potpunosti koči odlasku zubaru čak i kada bol postane neizdrživa. Ako mislite da se nalazite u sličnim skupinama, važno je znati da i za to ima rješenje.

Najčešći razlozi koji se navode kada se ljude pita zašto se boje zubara odnose se na strah od boli, nedostatak kontrole i prijašnja loša iskustva. Osim toga, često se dogodi da roditelji koji imaju određeni strah od zubara, to prenesu i na djecu. Dobra je vijest što to ne mora biti tako jer nam je razvoj tehnologije omogućio puno modernih rješenja koja pomažu i pacijentima i zubaru.

Kako se kod nas rješava taj problem?

Prije nego što smo okupili tim i otvorili dentalnu kliniku Identa, imali smo priliku raditi u struci i skupljati znanja i iskustva rada s pacijentima. Naš doktor, Hrvoje Galić iz prve je ruke mogao vidjeti i raditi s različitim ljudima kod kojih je strah više ili manje izražen. Kada je vidio koliko je to zapravo čest problem, znao je da u svojoj klinici mora ponuditi rješenje. Tako je i bilo, a rješenje je svjesna sedacija.

Što je svjesna sedacija?

Iako možda na prvu zvuči pomalo zastrašujuće, radi se o potpuno sigurnom postupku koji kod pacijenata otklanja osjećaj boli, smanjuje strah, a zubaru omogućava brže izvođenje zahvata. To je inhalacijski postupak dušičnim oksidulom koji u kombinaciji s kisikom i lokalnom anestezijom, otklanja bol koju netko može osjetiti tijekom zahvata. Koristimo ju kod svih pacijenata, odraslih i djece, prvenstveno jer smanjuje vrijeme trajanja zahvata što je i pacijentima posebno važno, pogotovo ako se boje.

Korištenje svjesne sedacije pokazalo nam se jako učinkovito kod pacijenata i puno nam znači što im možemo ponuditi ovakvo rješenje. Nema boljeg osjećaja nego kad nekome tko se bojao omogućimo da na pregled dolazi bez straha. Mnogi su nam rekli da im je upravo to pomoglo da počnu redovito dolaziti na preglede i spriječe na vrijeme pojavljivanje boli.

Ako vas zanima više informacija, uvijek nam se možete obratiti ovdje, rezervirati svoj termin i obaviti svoj zahvat bez boli i straha.Identa - dentalna klinika za oralnu kirurgiju, moderna je dentalna klinika, koja nudi visoku profesionalnost tima doktora, proizašlu iz bogate obiteljske tradicije, s više od 10 godina iskustva. Tu smo da vam ponudimo dentalne usluge najviše razine kvalitete.

Kanižela 2, 52446 Nova Vas, Istra, Hrvatska

info@identa.hr

00385 (0) 52 726 963 (HR)

pon. sri. pet. sub. 8:00 - 16:00

uto. čet. 13:00-20:00

Rezervacije termina i savjetovanje: 052 726 963

GPS: 45.263609, 13.658112

SOS pozivni centar za hitnoće 0-24h: 098 629 148

Vaše mišljenje nam je važno! Ocijenite nas i podijelite svoje iskustvo putem Googlea! HVALA

NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI