Prehrana kod djece i zdravlje zuba

Prehrana kod djece i zdravlje zuba

identa_blog_prehrana_kod_djece_3

U dentalnoj klinici Identa u sklopu Informativnih Dana za Obitelji, savjetujemo djecu i roditelje o zdravim prehrambenim navikama i koja je hrana najbolja za očuvanje zdravlja zubića kako kod djece tako i kod odraslih.

Zdrava prehrana je vrlo važna, te je vrlo bitno stvoriti zdrave prehrambene navike kod djece od najranije dobi.

Zdrave prehrambene navike dobar su način prevencije karijesa i bolesti zuba, te je raznolika zdrava prehrana ključna za oralno zdravlje. Slatka hrana prepuna šećera i pravi je neprijatelj zuba i desni. Ukoliko se pretjerano konzumira takva vrsta hrane, u usnoj šupljini se stvaraju bakterije i kiseline koje dovode do bržeg propadanja zuba. Ako želite snažne i zdrave zube, potrebno je konzumirati namirnice koje NE obiluju ugljikohidratima i šećerom, već one koje su prepune vlakana i važnih nutrijenata kao što su kalcij, fosfor, magnezij (sir, mlijeko, jogurt, voće i povrće).

Za zdrave zube potrebno je jesti čvrstu hranu, odnosno hranu koja prirodno čisti zube. Konzumacijom čvrstih namirnica te žvakanjem, masiramo zubno meso (desni) i čistimo prostore među zubima te usnu šupljinu. Čvrste namirnice potičnu lučenje sline, a slina štiti zube i smanjuje kiselost u ustima što sprječava nastanak karijesa.
U takvu prehranu spadaju jabuka, sirova mrkva, cvjetača, brokula, celer…
Također treba unositi puno vitamina topljivih u masnoći, a to su vitamin A, D, K2 i vitamin E. Vitamin A naći ćete u junećoj jetrici, ribi, mlijeku, jajima, vitamin D u masnijim ribama, gljivama, punomasnim mliječnim proizvodima, vitamin K2 u mekanim sirevima, jajima, maslacu, jetrici, vitamin E u špinatu, brokuli,orasima….
Ako konzumirate puno vitamina i minerala zubi imaju sposobnost regenerirati se prirodnim putem, te će biti čvrsti i zdravi.
Svoj termin za besplatan pregled i savjetovanje za cijelu obitelj možete zakazati svakodnevno pozivom na 052/726 963

Veseli i nasmijani vidimo se mi u Identu kada nam dođete vi ?Identa - dentalna klinika za oralnu kirurgiju, moderna je dentalna klinika, koja nudi visoku profesionalnost tima doktora, proizašlu iz bogate obiteljske tradicije, s više od 10 godina iskustva. Tu smo da vam ponudimo dentalne usluge najviše razine kvalitete.

Kanižela 2, 52446 Nova Vas, Istra, Hrvatska

info@identa.hr

00385 (0) 52 726 963 (HR)

pon. sri. pet. sub. 8:00 - 16:00

uto. čet. 13:00-20:00

Rezervacije termina i savjetovanje: 052 726 963

GPS: 45.263609, 13.658112

SOS pozivni centar za hitnoće 0-24h: 098 629 148

Vaše mišljenje nam je važno! Ocijenite nas i podijelite svoje iskustvo putem Googlea! HVALA

NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI