Što je Dan za obitelj i kako je do njega došlo?

Što je Dan za obitelj i kako je do njega došlo?

Možda ste do sada čuli nešto o našem projektu Dan za obitelj, ali znate li zašto je do njega došlo? Što nas je to potaknulo na pokretanje edukacije o dentalnom zdravlju, za koju nam obitelji pokazuju sve više interesa, saznajte u današnjem blogu.

Dan za obitelj projekt je koji smo pokrenuli kako bismo promovirali informiranje djece i odraslih o prevenciji, osnovama i važnosti dentalne higijene od najranije dobi. Kako bismo mogli svakome točno objasniti prednosti redovite brige o zubima kao i moguće posljedice ako te brige nema, odlučili smo obiteljima nuditi besplatan pregled i savjetovanje. Zdrave navike stvaraju se u najranijoj dobi, a ako je u njih uključena cijela obitelj rezultati mogu biti nevjerojatni.

Važno je da roditelji shvate svoju ulogu

U svemu tome, ključna je naravno uloga roditelja. Oni moraju djetetu objasniti i pokazati primjerom koliko je važno redovito ići kod zubara i održavati dentalnu higijenu. Mi smo u svojoj okolini vidjeli koliko često roditelji nisu upoznati s ovakvim stvarima, a s obzirom da smo i sami roditelji, vidjeli smo koliko je kod djece važno stvoriti ovakve navike od najranije dobi. I to puno ranije nego što bi većina pomislila. Upravo je to i bio razlog pokretanja projekta Dan za obitelj.

Što nas je potaknulo na pokretanje ovog sve popularnijeg projekta?

U više od 10 godina radnog iskustva, doktor Galić primijetio je kako djeca do dobi od 6 godina imaju sve više karijesa što je uzrokovano neredovitim pranjem zubića i neuravnoteženom prehranom. Djeca danas puno više i duže jednu kašastu hranu i naviknuta su na bočicu, dok je kruta hrana ostala donekle u pozadini i sve se kasnije uvodi u prehranu.

Kruta hrana, između ostalog, ima funkciju razvoja čeljusti i zubića, dok se kašastom hranom razvijaju zubne naslage. Kada se tome dodaje neredovita i nekontrolirana higijena, dolazi do stvaranja karijesa. Sve to u ekstremnim slučajevima može dovesti do problema sa žvakanjem i problema s kompletnim probavnim sustavom.

Kako izgleda jedan Dan za obitelj u dentalnoj klinici Identa?

U sklopu projekta, svakog dana kod nas u klinici, individualno za svaku obitelj organizira se Informativni dan za obitelj gdje svi dobivaju besplatan pregled i savjetovanje. Tako na vrijeme možemo vidjeti kakvo je stanje i što bi se trebalo raditi kako bi se sprječile određene posljedice. Ono što je najmlađima posebno zanimljivo, je to što sve učimo kroz igru, naš kreativan tim izradio je poučnu bojanku i šaljivu priču o odlasku zubaru, a svako dijete nakon pregleda dobiva i poklon za hrabrost.

Ako mislite da bi ovakvo nešto trebalo i vašoj obitelji, sve informacije možete provjeriti ovdje. Vidimo se u dentalnoj klinici Identa!Identa - dentalna klinika za oralnu kirurgiju, moderna je dentalna klinika, koja nudi visoku profesionalnost tima doktora, proizašlu iz bogate obiteljske tradicije, s više od 10 godina iskustva. Tu smo da vam ponudimo dentalne usluge najviše razine kvalitete.

Kanižela 2, 52446 Nova Vas, Istra, Hrvatska

info@identa.hr

00385 (0) 52 726 963 (HR)

pon. sri. pet. sub. 8:00 - 16:00

uto. čet. 13:00-20:00

Rezervacije termina i savjetovanje: 052 726 963

GPS: 45.263609, 13.658112

SOS pozivni centar za hitnoće 0-24h: 098 629 148

Vaše mišljenje nam je važno! Ocijenite nas i podijelite svoje iskustvo putem Googlea! HVALA

NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI