Što su zubne krunice?

Što su zubne krunice?

Zubne krunice ili navlake su protetski nadomjestci kojima zubu vračamo izgubljenu funkciju ili unaprjeđujemo estetiku. Svojom veličinom, oblikom, bojom i položajem krunica imitira prirodan zub.

Svojom čvrstoćom jača zub koji je oslabljen velikim karijesom, zub koji se više ne može sanirati plombom, zub koji je oslabljen nakon endodontskog liječenja ili je polomljen uslijed udarca.

Najčešće korištene vrste krunica su:

  •  metal keramička krunica
  • cirkonska krunica
  • krunica od pune keramike (litij-disilikatne).

Metal keramička krunica za svoju osnovu ima metalnu leguru, koja joj daje optimalnu čvrstoću i ta se metalna boja nastoji u potpunosti sakriti nanošenjem površinskog sloja keramike, kako bi dobili što prirodniji izgled zuba.

Cirkonske krunice i krunice od pune keramike (litij-disilikatne) koje za svoju osnovu ne koriste metalnu leguru, savršeno oponašaju prirodan zub i pružaju maksimalni estetski rezultat. Najčešće se u popunosti ili djelomično izrađuju suvremenim kompjuterskim programima i uređajima (CAD-CAM).

Svaka od spomenutih vrsta krunica ima svoje prednosti i nedostatke, što treba svakako uzeti u obzir prilikom donošenja optimalnog plana terapije, uz pomoć i savjete vašeg stomatologa.Identa - dentalna klinika za oralnu kirurgiju, moderna je dentalna klinika, koja nudi visoku profesionalnost tima doktora, proizašlu iz bogate obiteljske tradicije, s više od 10 godina iskustva. Tu smo da vam ponudimo dentalne usluge najviše razine kvalitete.

Kanižela 2, 52446 Nova Vas, Istra, Hrvatska

info@identa.hr

00385 (0) 52 726 963 (HR)

pon. sri. pet. sub. 8:00 - 16:00

uto. čet. 13:00-20:00

Rezervacije termina i savjetovanje: 052 726 963

GPS: 45.263609, 13.658112

SOS pozivni centar za hitnoće 0-24h: 098 629 148

Vaše mišljenje nam je važno! Ocijenite nas i podijelite svoje iskustvo putem Googlea! HVALA

NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI
NAŠI PARTNERI